4-0 (78) Herman Schmidt (ass Linus Strömgren)
Johan Palm, Murre Nazari
Martin Hedvåg, Filip Gustafsson, Linus Strömgren, Sam Dada
Ernad Sadiki
Avb: Billy Svenske, Shahram Moradi, Herman Schmidt

Klar seger för TIF i derbyt. Torpa studsade tillbaka rejält efter förlusten i Unnaryd och kunde vinna kvällens match med klara siffror. Efter en målmässigt jämn första halvlek lossnade det i andra och segern var aldrig hotad.
Hemmalaget tog kommandot redan från start och var det spelförande laget. Man hade mycket boll men ett ganska defensivt Guddarp försvarade sig bra och TIF hade svårt att skapa klara chanser. Man varierade spelet bra med kortpassningsspel och lite längre bollar, främst genom Fredrik Sedin. Målchanserna uteblev dock, farligast var några hörnor som skapades. Bäst läget hade Filip Gustafsson i 23:e minuten på Martin Hedvågs högerinspel, men skott täcktes ut till hörna. Nu skulle det ändå bli mål efter hörnan. Guddarp rensade undan första inspelet men i andra vågen lyfte Murre ut bollen till Linus Strömgren. Han gjorde sin back och på inspelet kunde en helt omarkerad Axel Palm trycka in bollen. Torpa fortsatte att ligga på men Guddarp stack upp några farliga kontringar. Halvleks bästa chans fick Jesper Lindberg i 34:e minuten. Helt fri sköt han mitt på Samuel i målet men returen satte han utanför. Guddarps bästa läge under matchen. Resten av halvleken var chansfattig men hemmalagets ledning i paus var motiverad.
Torpa höjde tempot rejält och fick i gång ett snabbare spel från start i andra. Det gav utdelning i 48:e minuten. Filip Gustafsson kom loss på högerkanten, inspelet på marken skar igenom backlinjen och helt ren kunde Linus Strömgren rulla in 2-0. Bra inspel och säkert avslut. Guddarp kämpade för att komma igen men Torpa spelade resolut, tog ett par ”nödvändiga” varningar, och släppte inte till några chanser. Man gjorde tre byten efter 20-25 minuter och det var lyckat. Sam, Ernad och Martin ut, in kom Billy, Herman och Shahram. Efter att bara varit inne fem minuter satte Billy Svenske 3-0 i 74:e minuten. Johan fick halvträff på ett skott, det blev till en perfekt passning som nådde Billy och med ett hårt skott satt bollen i bortre gaveln. Guddarp var ett slaget lag och sista kvarten var det hemmalaget för hela slanten. Med mycket löpvilja skapades det chanser och GIF:s försvar hade svårt att hänga med. I 78:e minuten small det på nytt. Linus blev frispelad i djupled, helt ren spelade han bollen osjälviskt till Herman Schmidt som bara hade att lägga in bollen i tomt mål. Det kunde blivit mer, b la hade inhopparen Shahram Moradi ett par fina lägen. Nu stannade det vid 4-0, stabilt spel och en säker seger. Torpa jobbar alltid hårt i 90 minuter, och när Guddarp tröttnade var man inte sena på att utnyttja läget. Försvaret var åter bra och Samuel kunde förtjänst fullt hålla nollan. Mitten hade vi grepp om och Johan Palm håller alltid en hög nivå. Framåt är det fullt ös och 24 mål på sex matcher är lysande. Filip duktig passningsspelare och Linus gör 1+2, vilket är bra och han borde vara en stark kandidat till veckans lag. Våra avbytare gör fina insatser och stänger matchen. Guddarp spelade stundtals bra men är på tok för ojämna. Man måste få tillbaka sina rutinerade och skadade spelare, annars kan det sluta illa. Torpa firar pingst som serieledare, dock väntar en svår borta match på onsdag när årets överraskning Strömsnäsbruk står för motståndet.